Jeroen Bosch Praktijkstart
Voor behoud van praktijkhouderschap


Starten met een eigen praktijk

Het worden van een praktijkhouder als waarnemer/hidha is een belangrijke en spannende stap. Het brengt een toename van verantwoordelijkheden met zich mee, terwijl je tegelijkertijd de mogelijkheid hebt om jouw eigen professionele visie te integreren in de praktijkorganisatie. Het is een uitdagende onderneming, maar ook een waardevolle kans om jezelf te ontwikkelen en succesvol te zijn in de zakelijke aspecten van het runnen van een praktijk. 


JBH kan je hierbij op verschillende vlakken ondersteunen tot volledig ontzorgen


Het proces van praktijkovername en realiteitstoetsing brengt zakelijke verantwoordelijkheden met zich mee, zoals het beheren van de financiële administratie en het geven van leiding aan je team. Het is belangrijk om openlijk te praten over de verantwoordelijkheden en eventuele angsten die hiermee gepaard gaan. Het mentorschap kan een waardevolle rol spelen bij het begeleiden en ondersteunen van jou als praktijkhouder tijdens deze overgangsfase. Door deze zaken bespreekbaar te maken, kun je een solide basis leggen voor succes en groei in je nieuwe rol.  


Flexibiliteit is een van de kernwaarden van ons. We begrijpen dat elke over te nemen praktijk uniek is en dat de behoeften en situaties van toekomstige praktijkhouders kunnen variëren. Daarom bieden wij verschillende vormen van ondersteuning aan, afhankelijk van wat het beste past. Dit kan variëren van een coaching traject tot het tijdelijk overnemen van de praktijk, zodat de toekomstige praktijkhouder op een comfortabele manier geleidelijk aan het praktijkhouderschap kan wennen. 


Bij JBP nemen we je stap voor stap mee in alle aspecten van het praktijkhouderschap. We zijn realistisch, maar ook enthousiast over de mogelijkheden die het praktijkhouderschap biedt, zelfs in deze uitdagende tijden. We geloven dat praktijkhouder zijn een van de mooiste keuzes is die een huisarts kan maken. Onze rol is flexibel en coachend, met als doel om huisartsen te begeleiden naar het volwaardig praktijkhouderschap. We zijn er om je te ondersteunen en te helpen, omdat we geloven dat jij het kunt.


Ben je waarnemer/potentieel praktijkhouder in de regio van 's-Hertogenbosch en ben je benieuwd geworden naar ons? Neem dan zeker even contact op met ons, wij gaan graag met je in gesprek.