Jeroen Bosch Praktijkstart
Voor behoud van praktijkhouderschap


Wie zijn wij?

Jeroen Bosch Praktijkstart (JBP) is opgericht door Paul Jorna, Tim Radstake en Elise van Hout.
Als zeer ervaren praktijkhouders en Elise als praktijkmanager werken wij al meer dan 12 jaar samen. Wij hebben ervaring in besturen en organiseren van de eerstelijnszorg en zijn nauw betrokken bij het opleiden van nieuwe huisartsen en ondersteund personeel.


Het idee voor JBP is ontstaan als reactie op de recente ontwikkelingen in de huisartsenzorg. De opkomst van commerciële ketens die praktijken overnemen van huisartsen heeft geleid tot zorgen over het behoud van kernwaarden zoals continuïteit van zorg en patiëntgerichtheid. Wij geloven dat praktijkhouderschap een waardevolle aanvulling is op het huisartsenvak. Hoewel het gepaard kan gaan met uitdagingen, biedt het ook talloze kansen en werkplezier voor huisartsen.
Als JBP streven we ernaar om huisartsen te ondersteunen naar deze mooie stap.


Wij bieden maatwerk, wat geen enkele praktijk is hetzelfde


JBP begeleidt beginnende huisartsen bij het opzetten en runnen van een eigen huisartsenpraktijk. Gedurende een traject van 1 tot 5 jaar bieden wij coaching aan de startende huisarts/praktijkhouder, met als doel hen voor te bereiden op het zelfstandig overnemen van de praktijk. Daarnaast kunnen wij ook ondersteuning bieden op het gebied van praktijkmanagement.
Bij JBP geloven we in maatwerk, omdat elke praktijk uniek is. Samen met de startende praktijkhouder analyseren we de behoeften en ontwikkelen we een gepersonaliseerd traject. Hierbij krijgt de huisarts de tijd en ruimte om te groeien in zijn rol als praktijkhouder. Vanaf het eerste gesprek denken wij actief mee en maken we gebruik van onze ervaring om de startende huisarts te ondersteunen.

Ons doel

  • Ontlasten en ontzorgen van de startende praktijkhouder.
  • Delen van verantwoordelijkheden.
  • De startende praktijkhouder helpen zijn of haar droom waar te maken.
  • Bijdrage te leveren aan de toekomst van de huisartsenzorg.


Wij helpen jou daar graag bij!

                                        Paul Jorna, Tim Radstake en Elise van Hout